Koláčky s rajčaty a ricottou
Suroviny
- 650 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 10 g Sůl
- 6 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 1 g Majoránka
- 20 g Droždí
- 10 g Bazalka
- 2 g Cukr moučkový
- 100 g Rukola
- 250 g Passata (drcená rajčata)
- 250 g Ricotta
- 30 ml Smetana 12% (konzumní)
- 140 ml Voda pitná
- 20 ml Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 302 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 6 g
- Sodík 696 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 1.2 mg
- Draslík 96 mg
- Vláknina 5503.6 mg
- Vitamín A 5503.6 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.7 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
-
2
Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení.
-
3
Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku.
-
4
Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut.
-
5
Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme.