Vepřová krkovice pečená na zelenině a česneku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1009 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 249 g
- Sodík 723 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 29 g
- Cholesterol 259 mg
- Draslík 993.1 mg
- Vláknina 16068.8 mg
- Vitamín A 16068.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 121.7 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krkovici opláchneme, osušíme a nakrájíme na deset kostek. Kostky potřeme většinou rozetřeného česneku. Kořenovou zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky, cibuli nakrájíme nahrubo.
-
2
Masové kostky vložíme do pekáče spolu se zeleninou, zbylým česnekem, s cibulí a kořením. Překryjeme plátky slaniny a pod fólií necháme do druhého dne v chladničce marinovat.
-
3
Druhý den maso se zeleninou osolíme a pod poklicí pečeme v troubě předehřáté na 160°C zhruba 90 minut. Během pečení maso přeléváme výpekem a je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Téměř měkké maso dopečeme bez poklice.