Červené zelí s jablky vařené v páře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
- Sacharidy 42 g
- Tuky 6 g
- Sodík 179 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 42 g
- Cholesterol 13 mg
- Draslík 766.6 mg
- Vláknina 16577.6 mg
- Vitamín A 16577.6 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé červené zelí očistíme, rozkrojíme na poloviny nebo čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na nudličky široké asi 1-1.5 cm. Dáme je do mísy a promícháme se solí, a muškátovým oříškem. Omyjeme 2-3 kyselejší jablka, rozkrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a oloupeme. Oloupeme 2 cibule a napícháme do nich hřebíčky.
-
2
Do hrnce - pařáku na knedlíky - nalijeme asi 1-2 dl vody. Na síťku (na kterou dáváme k ohřátí knedlíky) položíme všechny připravené suroviny (zelí, jablka, cibule) a pod pokličkou zelí pomalu vaříme v páře přibližně 1 hodinu.
-
3
Měkké zelí dáme do mísy bez cibule, ozdobíme zakysanou smetanou a podáváme.