Mleté kuřecí medailonky
Suroviny
- 100 g Anglická slanina
- 200 g Játra vepřová
- 70 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 20 g Petržel - nať
- 20 g Pažitka
- 60 g Salát ledový
- 300 g Kuřecí maso vařené
- 100 g Jogurt bílý
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 stroužek Česnek
- 0.09 dl Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 593 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 40 g
- Sodík 453 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 188.5 mg
- Draslík 326.3 mg
- Vláknina 2606.3 mg
- Vitamín A 2606.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme na silnější kolečka, která necháme v pánvi na rozpáleném másle zesklovatět. Osolíme je a zatím necháme stranou.
-
2
Uvařená kuřecí prsa pomeleme na strojku na maso. Vařená játra nakrájíme na malé kousky. Mleté maso a játra dáme do misky, kam přidáme oloupaný a prolisovaný česnek, nasekanou pažitku s petrželovou nati, přisypeme mouku, jemně nastrouhaný sýr. Podle chuti směs osolíme, opepříme a vše důkladně promícháme.
-
3
Z připravené masové směsi vytvarujeme středně velké placky, které obalíme do plátku anglické slaniny. Konce slaniny spojíme párátky.
-
4
V pánvi rozehřejeme olej a na něm po obou stranách opečeme připravené masové placky.
-
5
Hotové placky rozdělíme na jednotlivé talíře, posypeme je připravenou cibuli. Na talíře dáme listy ledového salátu, na které lžící položíme mírně osolený jogurt.