V solné krustě pečený mořsky vlk
Suroviny
- 800 g Mořský vlk
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Provensálské koření
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika červená
- 1 ks Paprika žlutá
- 0.5 ks Cuketa
- 0.5 ks Lilek
- 0.5 ks Cibule
- 1 hrst Tymián čerstvý
- 1 stroužek Česnek
- 1 dl Olej olivový
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- 1 kg Sůl
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 726 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 60 g
- Sodík 97323 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 276 mg
- Draslík 878.1 mg
- Vláknina 4747.5 mg
- Vitamín A 4747.5 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 61.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu vykucháme, zbavíme ploutví a důkladně omyjeme pod studenou tekoucí vodou. Šupiny necháme na rybě. Umytou rybu osušíme.
-
2
Rozříznutou břišní dutinu potřeme pepřem, přidáme tymián.
-
3
Solná krusta: do misky vsypeme sůl, rozklepneme vejce a smícháme. Polovinu připravené solné krusty rozložíme na plech, položíme na ní rybu a přikryjeme ji druhou polovinou krusty. Plech vložíme do předehřáté trouby, kde rybu pečeme 30 minut. Vpíchnutím teploměru zjistíme teplotu pečeného masa. Ideální je měřit teplotu u hřbetní kosti, která by měla mít 60 stupňů. Tehdy je ryba dobře propečená a nebude se maso rozpadat.
-
4
Když se peče ryba v troubě, připravíme Ratatuile: Cuketu, česnek a cibuli oloupeme a nakrájíme na úplně malé kostičky. Žlutou a červenou papriku zbavíme jadřinců a také nakrájíme na malé kousky. Rajče oloupeme, dužinu nakrájíme na malé kousky. Všechny druhy zeleniny dáme do misky, přidáme provensálské koření, sůl, pepř a promícháme. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme všechnu připravenou zeleninu a necháme ji zesklovatět.
-
5
Upečenou rybu vytáhneme z trouby, odstraníme solnou krustu a rybu položíme na talíř. Pokapeme ji olejem, přiložíme teplou zeleninu a můžeme servírovat.