Skotský losos uzený na grilu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Cukr třtinový
  • 800 g Losos - filety
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 70 g Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 dl Brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 529 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 7026 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 730.9 mg
  • Vláknina 832.5 mg
  • Vitamín A 832.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososový filet nakrájíme na čtyři porce, urovnáme do misky, přelijeme brandy a vložíme na 20 minut do lednice.

  • 2

    Rybí porce vyndáme z lednice, necháme okapat alkohol, dáme je do jiné misky a posypeme třtinovým cukrem, mořskou solí, pepřem a přidáme tymián. Misku s rybou zabalíme do potravinářské fólie a vrátíme do lednice na čtyři hodiny marinovat.

  • 3

    Gril potřeme olejem, rozpálíme na střední teplotu. Do ohně dáme ve vodě namočené dřevěné štěpiny. Porce ryby vybereme z marinády, propláchneme je pod studenou vodou a osušíme. Naskládáme na rošt grilu a v kouří pečeme z obou stran 6 minut.

  • 4

    Vyuzené a dozlatova opečené porce lososa necháme 2 minuty odpočinout, upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu