Vepřový steak podle moravského sklepmistra
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 851 kcal
- Sacharidy 9 g
- Tuky 71 g
- Sodík 885 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 176.9 mg
- Draslík 602.1 mg
- Vláknina 227.6 mg
- Vitamín A 227.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým fenyklem, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.
-
2
Připravené plátky opečeme, do výpeku přidáme kečup, osmahneme, přidáme utřený česnek a krátce povaříme.
-
3
Nakonec vše zalijeme červeným vínem a ještě povaříme.
-
4
Na talíři každou porci přeléváme omáčkou, ozdobíme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.