Vepřový steak podle moravského sklepmistra

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Kečup
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 10 g Česnek
  • 2000 g Vepřová pečeně
  • 1 g Fenykl obecný
  • 250 ml Víno červené
  • 80 ml Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 851 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 71 g
  • Sodík 885 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 176.9 mg
  • Draslík 602.1 mg
  • Vláknina 227.6 mg
  • Vitamín A 227.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou pečeni opláchneme, vykostíme a ze střední části nakrájíme silnější plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme mletým fenyklem, pokapeme olejem a necháme chvíli odležet.

  • 2

    Připravené plátky opečeme, do výpeku přidáme kečup, osmahneme, přidáme utřený česnek a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec vše zalijeme červeným vínem a ještě povaříme.

  • 4

    Na talíři každou porci přeléváme omáčkou, ozdobíme strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

Komentáře k receptu