Indický zelený hrách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 ml Hrách
  • 1 kávová lžička Koriandr mletý
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 0.5 kávová lžička Kmín celý
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 1 špetka Čertovo lejno
  • 5 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 0.53 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 2.1 mg
  • Draslík 101.4 mg
  • Vláknina 1613.7 mg
  • Vitamín A 1613.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.5 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vodu a povaříme v ní hrách. Hrách následně vyjmeme a rozdělíme na dvě poloviny. Jednu polovinu rozmělníme a smícháme společně se zázvorem a zelenými chilli. Mícháme, dokud nevznikne jemná kašička. Vzniklou kašičku smícháme se zbylým hrachem.

  • 2

    Na jemno nakrájíme česnek, cibuli a lístky koriandru. Na pánvi rozpustíme 4 lžíce másla a osmažíme na něm cibuli společně s česnekem, dokud cibule nezesklovatí. Na této pánvi následně osmahneme hrachovou kaši, kurkumu, ochutíme koriandrem a chilli. Celou tuto směs povaříme na mírném plameni okolo 10 minut. Ochutíme garam masalou a důkladně promícháme.

  • 3

    Do směsi vložíme další dvě lžíce másla, assa foetidu (čertovo lejno) a kmín a necháme ještě dvě minuty povařit. Ozdobíme lístky koriandru a servírujeme.

Komentáře k receptu