Indické smažené lilky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Sezam - semena
  • 1 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 1 kávová lžička Cukr krystal
  • 1 kávová lžička Kari listy
  • 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Chilli paprička
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Chilli paprička zelená
  • 5 stroužek Česnek
  • 0.2 kg Lilek
  • 2 polévková lžíce Kokosová moučka
  • 2 polévková lžíce Ořechy burské pražené
  • 4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
  • 1 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koriandr celý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 175 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 253 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 494.4 mg
  • Vláknina 12958.6 mg
  • Vitamín A 12958.6 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 43.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpálíme olej. Nakrájenou a oloupanou cibuli na něm řádně osmažíme, poprášíme koriandrem, červenou chilli papričkou, kmínem a nastrouhanou kokosovou dužninou.

  • 2

    Na jiné pánvi opražíme buráky a následně je najemno rozemeleme. Zelené chilli rozkrojíme na poloviny. Veškeré koření meleme společně s oloupanou a nakrájenou cibulí, dokud nevznikne jemná pasta. Smícháme ji s namletými buráky a špetkou soli.

  • 3

    Lilky pokrájíme na čtvrtky a stonek zachováme. Na pánvi rozpálíme olej a lilek na něm smažíme, dokud se nezbarví dohněda. Osmažené lilky odložíme bokem.

  • 4

    Na stejném oleji následně osmahneme pastu z koření. Kořeněnou směs zalijeme tamarindovou šťávou a přidáme osmažené lilky. Celou směs necháme podusit asi 5 minut pod pokličkou, přidáme špetku soli a důkladně vše promícháme.

  • 5

    Na jiné pánvi následně rozpálíme olej a osmažíme na něm hořčičná semínka. Když začnou semínka praskat, vložíme na pánev lístky kari.

  • 6

    Teplé lilky s omáčkou připravíme na misku a zalijeme je rozehřátým olejem se semínky a kari. Ozdobíme koriandrem a podáváme.

Komentáře k receptu