Indické bramborové kari
Suroviny
- 90 g Ořechy Kešu
- 250 ml Jogurt bílý
- 100 ml Máslo čerstvé
- 500 ml Voda pitná
- 6 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 3 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 kávová lžička Koriandr mletý
- 2 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 3 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 5 ks Koriandr čerstvý
- 1 kg Brambory
- 4 polévková lžíce Zázvor mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 416 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 24 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 1239.3 mg
- Vláknina 15566.9 mg
- Vitamín A 15566.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32.6 mg
- Vitamín E 3.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory zbavíme slupek a odstraníme nečistoty. Následně je naskrz propícháme párátky a osmažíme na oleji, dokud nám brambory nezezlátnou.
-
2
Osmažené brambory rozmixujeme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou zalijeme jogurtem a ochutíme vším kořením, vyjma garam masaly.
-
3
Na druhé pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, cibuli a česnekovou i zázvorovou pastu. Vše osolíme. Tuto směs pak zalijeme bramborovo-jogurtovou směsí a vše za stálého míchání vaříme, dokud směs nepustí všechen tuk. Zalijeme trochou vody a minutku povaříme.
-
4
Poprášíme garam masalou a zasypeme mletými kešu oříšky. Vše následně důkladně promícháme. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.