Indické bramborové kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 90 g Ořechy Kešu
  • 250 ml Jogurt bílý
  • 100 ml Máslo čerstvé
  • 500 ml Voda pitná
  • 6 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 3 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 kávová lžička Koriandr mletý
  • 2 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Koriandr čerstvý
  • 1 kg Brambory
  • 4 polévková lžíce Zázvor mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 26 mg
  • Draslík 1239.3 mg
  • Vláknina 15566.9 mg
  • Vitamín A 15566.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.6 mg
  • Vitamín E 3.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory zbavíme slupek a odstraníme nečistoty. Následně je naskrz propícháme párátky a osmažíme na oleji, dokud nám brambory nezezlátnou.

  • 2

    Osmažené brambory rozmixujeme, dokud nevznikne hustá kaše, kterou zalijeme jogurtem a ochutíme vším kořením, vyjma garam masaly.

  • 3

    Na druhé pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, cibuli a česnekovou i zázvorovou pastu. Vše osolíme. Tuto směs pak zalijeme bramborovo-jogurtovou směsí a vše za stálého míchání vaříme, dokud směs nepustí všechen tuk. Zalijeme trochou vody a minutku povaříme.

  • 4

    Poprášíme garam masalou a zasypeme mletými kešu oříšky. Vše následně důkladně promícháme. Ozdobíme lístky koriandru a podáváme horké.

Komentáře k receptu