Jehněčí játra na kokosu
Suroviny
- 20 ml Kurkuma
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pískavice řecké seno
- 2 ks Cibule
- 1 ks Zázvor celý
- 12 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Kokos čerstvý
- 2 ks Kari listy
- 5 ks Kardamom černý
- 10 stroužek Česnek
- 0.5 kg Játra jehněčí
- 2 polévková lžíce Ocet vinný
- 4 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Fenykl čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 753 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 56 g
- Sodík 318 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 38 g
- Cholesterol 463.8 mg
- Draslík 1215.5 mg
- Vláknina 29063 mg
- Vitamín A 29063 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 61.7 mg
- Vitamín E 3.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Játra opláchneme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Poté je nakrájíme na kostky a odložíme bokem do původní šťávy.
-
2
Červené chilli papričky necháme upéct a následně je rozemeleme s fenyklem. Oloupeme a nakrájíme česnek, cibuli a zázvor. Dužninu z kokosového ořechu nastrouháme a necháme ji louhovat v mléce.
-
3
Na pánvi necháme rozpálit olej a cibuli, česnek i zázvor osmahneme, dokud se vše nezbarví do hněda. Následně přidáme kari, směs chilli a fenyklu, kurkumu a pískavici.
-
4
Ke směsi přidáme játra a 4 minuty smažíme. Poté zalijeme směs mlékem s kousky kokosové dužniny a octem. Vaříme, dokud není šťáva hustá. Ozdobíme mletým černým kardamomem a podáváme.