Indické červené jehněčí
Suroviny
- 100 ml Jogurt bílý
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Zázvor mletý
- 3 kávová lžička Fenykl obecný
- 1 kávová lžička Kmín drcený
- 1 kávová lžička Garam masala
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 1 kg Jehněčí maso
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 398 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 25 g
- Sodík 152 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 139.7 mg
- Draslík 168.7 mg
- Vláknina 4010.7 mg
- Vitamín A 4010.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1588.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso zbavíme tuku, opláchneme je pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na másle společně s kmínem a bobkovým listem. Následně přidáme nakrájené maso a ochutíme solí. Necháme smažit na středně silném ohni, dokud maso nezezlátne.
-
2
Když je maso zlatavé, zalijeme je trochou vody a uvedeme k varu. Ochutíme namletým fenyklem, zázvorem a chilli. Zakryjeme poklicí a podusíme, dokud není maso měkké. Poté maso zalijeme jogurtem a vaříme 5 minut. Vše dochutíme masalou, promícháme a ozdobíme lístky koriandru. Ihned podáváme.