Kotlety v indické marinádě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Muškátový oříšek
  • 10 g Pepř bílý celý
  • 100 ml Jogurt bílý
  • 10 ml Muškátový květ
  • 50 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 ks Skořice celá
  • 4 ks Kardamom černý
  • 5 ks Hřebíček
  • 1 kg Jehněčí kotlety
  • 2 polévková lžíce Pasta česneková
  • 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 495 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 247 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 122.4 mg
  • Draslík 712.6 mg
  • Vláknina 18509.4 mg
  • Vitamín A 18509.4 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.6 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.

  • 2

    Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.

  • 3

    Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.

  • 4

    Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu