Kotlety v indické marinádě
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 5 g Muškátový oříšek
- 10 g Pepř bílý celý
- 100 ml Jogurt bílý
- 10 ml Muškátový květ
- 50 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 2 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Skořice celá
- 4 ks Kardamom černý
- 5 ks Hřebíček
- 1 kg Jehněčí kotlety
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 495 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 33 g
- Sodík 247 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 122.4 mg
- Draslík 712.6 mg
- Vláknina 18509.4 mg
- Vitamín A 18509.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi.
-
2
Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem.
-
3
Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme.
-
4
Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat.