Kapr Motihari
Suroviny
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Strouhanka
- 20 ml Olej rostlinný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kurkuma
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 kg Kapr obecný
- 3 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 4 polévková lžíce Tamarindová šťáva
- 1 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 366 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 369 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 232.7 mg
- Draslík 624.2 mg
- Vláknina 1539.7 mg
- Vitamín A 1539.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat.
-
2
Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou.
-
3
Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto.
-
4
Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme.