Indické rybí placky
Suroviny
- 250 ml Strouhanka
- 20 ml Olej rostlinný
- 100 ml Koriandr čerstvý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Garam masala
- 2 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Pasta česneková
- 1 kávová lžička Pasta zázvorová
- 2 ks Vejce slepičí
- 5 ks Chilli paprička
- 1.2 l Voda pitná
- 0.5 kg Brambory vařené
- 0.5 kg Kapr obecný
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 609 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 26 g
- Sodík 1050 mg
- Bílkoviny 34 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 217.5 mg
- Draslík 1107.4 mg
- Vláknina 9862.5 mg
- Vitamín A 9862.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.8 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.
-
2
Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.