Indické rybí placky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 ml Strouhanka
  • 20 ml Olej rostlinný
  • 100 ml Koriandr čerstvý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 1 kávová lžička Pasta česneková
  • 1 kávová lžička Pasta zázvorová
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 5 ks Chilli paprička
  • 1.2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Brambory vařené
  • 0.5 kg Kapr obecný
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 609 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 1050 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 217.5 mg
  • Draslík 1107.4 mg
  • Vláknina 9862.5 mg
  • Vitamín A 9862.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.8 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.

  • 2

    Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu