Indické kořeněné polosuché kuře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 29 g
- Sodík 127 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 125 mg
- Draslík 618.5 mg
- Vláknina 10632.9 mg
- Vitamín A 10632.9 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře zbavíme nečistot, kůže a nakrájíme na větší kusy. Chilli koření si v misce smícháme se solí, hřebíčkem, kmínem, kurkumou a skořicí a kuře v něm obalíme. Následně jej odložíme na 2 hodiny stranou.
-
2
Rajčata zbavíme slupek a nakrájíme. Na pánvi rozpálíme tuk a kuře smažíme, dokud nám nezezlátne. Následně pánev přikryjeme poklicí a maso necháme dusit.
-
3
Když je maso měkčí, sejmeme poklici, přidáme rajčata a maso na mírném ohni vaříme, dokud nezměkne. Šťávu poprášíme kukuřičnou moukou a zamícháme. Můžeme podávat.