Indické kořeněné polosuché kuře

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín celý
  • 0.5 kávová lžička Kurkuma
  • 1 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Hřebíček
  • 1 ks Skořice celá
  • 0.5 kg Rajčata
  • 1 kg Kuře
  • 2 polévková lžíce Mouka kukuřičná
  • 3 polévková lžíce Tuk rostliný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 127 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 125 mg
  • Draslík 618.5 mg
  • Vláknina 10632.9 mg
  • Vitamín A 10632.9 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuře zbavíme nečistot, kůže a nakrájíme na větší kusy. Chilli koření si v misce smícháme se solí, hřebíčkem, kmínem, kurkumou a skořicí a kuře v něm obalíme. Následně jej odložíme na 2 hodiny stranou.

  • 2

    Rajčata zbavíme slupek a nakrájíme. Na pánvi rozpálíme tuk a kuře smažíme, dokud nám nezezlátne. Následně pánev přikryjeme poklicí a maso necháme dusit.

  • 3

    Když je maso měkčí, sejmeme poklici, přidáme rajčata a maso na mírném ohni vaříme, dokud nezměkne. Šťávu poprášíme kukuřičnou moukou a zamícháme. Můžeme podávat.

Komentáře k receptu