Indická kořeněná kuřecí stehna
Suroviny
- 50 ml Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Muškátový oříšek
- 1 kávová lžička Kardamom
- 1 kávová lžička Skořice mletá
- 1 kávová lžička Chilli koření mleté
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 2 ks Cibule
- 6 ks Kuřecí stehna
- 2 polévková lžíce Citronová šťáva
- 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
- 2 polévková lžíce Pasta česneková
- 1 polévková lžíce Pasta zázvorová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 462 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 32 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 176 mg
- Draslík 497.4 mg
- Vláknina 1994.1 mg
- Vitamín A 1994.1 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí stehýnka opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme je kůže. Veškeré mleté koření smícháme dohromady v misce a odložíme bokem.
-
2
Stehýnka potřeme česnekovou a zázvorovou pastou, zalijeme citronovou šťávou, dochutíme solí a odložíme na dvě hodiny do lednice marinovat.
-
3
Následně stehna okořeníme směsicí koření z misky. Cibuli zbavíme slupky, nakrájíme nadrobno a necháme smažit na rozehřátém másle. Následně přidáme do pánve stehýnka, přikryjeme poklicí a necháme dusit, dokud nejsou stehýnka měkká. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme servírovat.