Indické kuře na polosucho

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 50 ml Máslo čerstvé
  • 50 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Garam masala
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Kuřecí prsa
  • 2 ks Rajčata
  • 2 ks Paprika zelená
  • 1 ks Chilli paprička zelená
  • 2 polévková lžíce Zázvor celý
  • 2 polévková lžíce Rajčatová pasta
  • 4 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pasta česneková
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 564 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 36 g
  • Sodík 595 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 148 mg
  • Draslík 1230 mg
  • Vláknina 6719.8 mg
  • Vitamín A 6719.8 mg
  • Vitamín B6 1.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.9 mg
  • Vitamín E 3.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Prsa zbavíme nečistot a naklepeme. Rajčata rozpůlíme, zbavíme je dužiny a nakrájíme na kolečka. Zázvor společně s paprikou a lístky koriandru nakrájíme. Cibuli rozkrojíme na čtyři části.

  • 2

    V pánvi si rozpálíme olej, lehce osmahneme cibuli, kterou následně odložíme bokem. Posléze osmažíme na témže oleji papriku a rajčata.

  • 3

    Na jiné pánvi rozpálíme máslo a kuřecí prsa, rajčatovou dužinu, zázvor, česnek, sůl, chilli a pastu z rajčat taktéž orestujeme. Celou směs smažíme, dokud nám maso nezezlátne a nezměkne. K masu přidáme suroviny z první pánve a garam masalu. Promícháme, přikryjeme pokličkou a chvíli podusíme. Ozdobíme koriandrem a můžeme podávat.

Komentáře k receptu