Bramborák kynutý
Suroviny
- 500 g Brambory
- 500 g Brambory vařené
- 200 g Vepřové škvarky
- 50 g Sádlo škvařené
- 50 g Droždí
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Majoránka
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 0.125 l Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 599 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1002 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 137.9 mg
- Draslík 1306.8 mg
- Vláknina 12472.2 mg
- Vitamín A 12472.2 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Syrové brambory nastrouháme, přidáme k nim prolisované vařené brambory, sůl s česnekem, koření, vejce ušlehaná do pěny, kvásek z droždí, mléka a cukru a usekané škvarky.
-
2
Pekáček vymastíme tuhým tukem, nalijeme do něj směs a dáme kynout.
-
3
Vykynuté těsto pomastíme a dáme péci.