Řecké karbanátky z jiker
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 551 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 53 g
- Sodík 233 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 159 mg
- Draslík 268.5 mg
- Vláknina 2594.8 mg
- Vitamín A 2594.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 7.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a propláchnuté jikry povaříme 10 minut ve vodě, scedíme a rozmixujeme.
-
2
Přidáme uvařené, rozmačkané brambory, oloupanou, nastrouhanou cibuli, nasekanou petrželku a mátu. Osolíme, opepříme a vše dobře prohněteme.
-
3
Ze směsi tvarujeme karbanátky, obalíme je v hladké mouce a smažíme zprudka na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách.