Zavářka - šumavské knedlíčky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 87 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 187.1 mg
- Draslík 169.9 mg
- Vláknina 850.8 mg
- Vitamín A 850.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. V misce měkké máslo důkladně promícháme s vejcem. Přidáme k němu oloupaný utřený česnek, majoránku, vychladlou cibuli, sůl a pepř. Omyjeme petrželku, drobně ji pokrájíme a zamícháme do knedlíčků.
-
2
Telecí omytá a osušená játra ostrým nožem utřeme (všechny šlachy a žilky odstraníme). Játra přidáme k utřenému máslu, přidáme strouhanku a směs dobře promícháme.
-
3
V dlaních vytvarujeme malé knedlíčky o průměru 2-3 cm, které v polévce vaříme 5 minut.