Zavářka - šumavské knedlíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 18 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 150 g Játra telecí
  • 1 kávová lžička Majoránka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.09 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 87 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 187.1 mg
  • Draslík 169.9 mg
  • Vláknina 850.8 mg
  • Vitamín A 850.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli očistíme, drobně pokrájíme a v pánvi na másle usmažíme dorůžova. V misce měkké máslo důkladně promícháme s vejcem. Přidáme k němu oloupaný utřený česnek, majoránku, vychladlou cibuli, sůl a pepř. Omyjeme petrželku, drobně ji pokrájíme a zamícháme do knedlíčků.

  • 2

    Telecí omytá a osušená játra ostrým nožem utřeme (všechny šlachy a žilky odstraníme). Játra přidáme k utřenému máslu, přidáme strouhanku a směs dobře promícháme.

  • 3

    V dlaních vytvarujeme malé knedlíčky o průměru 2-3 cm, které v polévce vaříme 5 minut.

Komentáře k receptu