Indická samosa s uzeným kachním masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Cibulka jarní
  • 400 g Kachní maso uzené
  • 12 ml Olej sezamový
  • 60 ml Kokosové mléko
  • 3 ks Chilli paprička
  • 12 plátek Těsto na jarní závitky
  • 1.5 dl Voda pitná
  • 0.04 dl Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Vývar rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 359 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 634 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 83.6 mg
  • Vláknina 9597 mg
  • Vitamín A 9597 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kachní uzené maso nakrájíme na malé kousky, dáme do misky, přidáme nakrájenou jarní cibulku a nakrájené chilli papričky. Přilijeme kokosové mléko, sezamový olej, rybí vývar a ponorným mixérem všechny suroviny rozmixujeme.

  • 2

    Listy těsta na jarní závitky namočíme do vody a nakrájíme je na menší čtverce. Do středu těsta lžící položíme připravenou náplň, spodním koncem těsta přikryjeme střed náplně. Potom vezmeme oba vrchní rohy a přeložíme je do středu, aby vznikl trojúhelník.

  • 3

    Nakonec připravenou samosu navlhčíme, posypeme moukou a v pánvi na rozehřátém oleji smažíme dozlatova přibližně 2-3 minuty.

  • 4

    Osmažené samosi naaranžujeme na jednotlivé talíře a podáváme.

Komentáře k receptu