Kuře s arašídovou omáčkou
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 160 g Máslo arašídové
- 30 g Šalotka
- 12 ml Olej olivový
- 30 ml Víno Saké
- 50 ml Olej slunečnicový
- 1 ks Chilli paprička
- 0.5 ks Cibule červená
- 5 dl Kokosové mléko
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 5 polévková lžíce Omáčka sojová - Tamari
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 784 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1122 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 64 mg
- Draslík 915 mg
- Vláknina 58610 mg
- Vitamín A 58610 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.6 mg
- Vitamín E 7.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme a osušíme. Potom je nakrájíme na stejně velké plátky, které budou mít váhu asi 50 g. Připravené plátky potřeme sojovou omáčkou, naskládáme do misky a dáme na 20 minut do lednice.
-
2
Příprava omáčky: Cibuli oloupeme, spolu s papričkami nakrájíme a orestujeme v kastrůlku na rozehřátém oleji. Potom do hrnce přidáme arašídové máslo, saké, sojovou omáčku, přilijeme kokosové mléko a vše přivedeme k varu. Když směs začne vřít, tak ji ihned stáhneme ze sporáku. Udržujeme do dalšího použití teplou.
-
3
Marinované kuřecí maso osmažíme po obou stranách na rozehřátém oleji v pánvi.
-
4
Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme teplou omáčkou podáváme. Každou porci ozdobíme nasekanou šalotkou.