Králík v čokoládové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Mrkev kořen
  • 1 g Bobkový list
  • 1500 g Divoký králík
  • 40 g Čokoláda hořká
  • 40 ml Olej olivový
  • 500 ml Víno bílé
  • 60 ml Voda pitná
  • 4 ks Hřebíček
  • 2 ks Šalotka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Skořice mletá
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 750 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 91 g
  • Sodík 264 mg
  • Bílkoviny 85 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 1808.3 mg
  • Vláknina 2535.4 mg
  • Vitamín A 2535.4 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.1 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso naporcujeme, omyjeme, osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší nudličky, šalotku a česnek nakrájíme najemno. Čokoládu nastrouháme.

  • 2

    Olej rozpálíme, maso na něm opečeme ze všech stran, poté přisypeme zeleninu a vše poprášíme moukou a podlijeme vínem. Přisypeme veškeré koření a zvolna vaříme 45 minut. Dle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Měkké maso vyjmeme z omáčky, vsypeme strouhanou čokoládu a necháme rozpustit. Poté ihned vrátíme do omáčky maso a servírujeme.

Komentáře k receptu