Taštičky s jelením masem a vinnou omáčkou
Suroviny
- 60 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 g Slanina vepřová
- 200 g Mouka polohrubá
- 1 g Jalovec
- 50 g Šalvěj sušená
- 250 g Jelení kýta
- 50 g Krupice pšeničná
- 30 ml Olej olivový
- 40 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 130 ml Víno červené
- 20 ml Vodka
- 7 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín celý
- 3 špetka Tymián čerstvý
- 2 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 937 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 57 g
- Sodík 730 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 536.1 mg
- Draslík 687.7 mg
- Vláknina 4333.8 mg
- Vitamín A 4333.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso, slaninu, smetanu a jedno vejce rozmixujeme na kaši. Dochutíme solí, pepřem a přilijeme vodku. Vmícháme tymián, rozdrcený jalovec a kmín.
-
2
Mouku smícháme s krupicí, 5 vejci a olejem, vypracujeme těsto, které necháme 60 minut zabalené ve fólii odpočinout v chladu.
-
3
Houby namočíme do vroucí vody a necháme máčet 10 minut, poté slijeme a nakrájíme na drobné kousky. Cibuli oloupeme a pokrájíme najemno.
-
4
Těsto rozválíme na plát, vykrajujeme kolečka o průměru cca 6 cm, doprostřed dáme masovou náplň a překryjeme druhým kolečkem těsta. Lemy potřeme zbylým rozšlehaným vejcem a dobře přitiskneme. Taštičky necháme vařit ve vroucí osolené vodě po dobu 10 minut.
-
5
Polovinu másla rozpálíme, přidáme houby a necháme dusit 10 minut, poté odstavíme.
-
6
Zbytek másla rozpálíme, přidáme cibuli, víno a necháme krátce povařit. Taštičky servírujeme posypané houbami a přelité omáčkou.