Divoké prase se šípkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Celer bulvový
  • 60 g Cibule
  • 150 g Mrkev kořen
  • 150 g Petržel - nať
  • 4 g Jalovec
  • 1200 g Kančí pečeně
  • 4 g Pepř černý celý
  • 6 krajíc Chléb konzumní
  • 80 ml Víno červené
  • 150 ml Voda pitná
  • 40 ml Ocet vinný
  • 400 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Citronová šťáva
  • 100 ml Marmeláda šípková
  • 1 kávová lžička Tymián sušený
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 špetka Skořice mletá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 888 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 100 g
  • Uhlovodany 23 g
  • Cholesterol 353.7 mg
  • Draslík 1773.3 mg
  • Vláknina 9393.7 mg
  • Vitamín A 9393.7 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 78.4 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Poté smícháme s octem, pepřem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem a citronovou šťávou. V připravené marinádě necháme maso marinovat 2 dny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kusy. Chleba nastrouháme, 2/3 smícháme s vejci a 40 ml vína.

  • 2

    Marinované maso otřeme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme zeleninu, 40ml vína, vývar a vodu. Pečeme při 170°C 60 minut. Upečené maso potřeme chlebovou směsí a dáme grilovat do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme z pekáčku a dáme stranou.

  • 3

    Šťávu z pečení slijeme do hrnce, uvedeme k varu. Přidáme zbytek chleba a zavařeninu. Vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Maso servírujeme přelité omáčkou.

Komentáře k receptu