Divoké prase se šípkovou omáčkou
Suroviny
- 150 g Celer bulvový
- 60 g Cibule
- 150 g Mrkev kořen
- 150 g Petržel - nať
- 4 g Jalovec
- 1200 g Kančí pečeně
- 4 g Pepř černý celý
- 6 krajíc Chléb konzumní
- 80 ml Víno červené
- 150 ml Voda pitná
- 40 ml Ocet vinný
- 400 ml Hovězí vývar základní
- 50 ml Citronová šťáva
- 100 ml Marmeláda šípková
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Bobkový list
- 2 špetka Skořice mletá
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 888 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 16 g
- Sodík 536 mg
- Bílkoviny 100 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 353.7 mg
- Draslík 1773.3 mg
- Vláknina 9393.7 mg
- Vitamín A 9393.7 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 78.4 mg
- Vitamín E 1.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a pokrájíme na drobné kousky. Poté smícháme s octem, pepřem, tymiánem, jalovcem, bobkovým listem a citronovou šťávou. V připravené marinádě necháme maso marinovat 2 dny. Zeleninu očistíme a pokrájíme na menší kusy. Chleba nastrouháme, 2/3 smícháme s vejci a 40 ml vína.
-
2
Marinované maso otřeme a vložíme do zapékací nádoby. Přidáme zeleninu, 40ml vína, vývar a vodu. Pečeme při 170°C 60 minut. Upečené maso potřeme chlebovou směsí a dáme grilovat do trouby na 10 minut. Poté vyjmeme z pekáčku a dáme stranou.
-
3
Šťávu z pečení slijeme do hrnce, uvedeme k varu. Přidáme zbytek chleba a zavařeninu. Vaříme do zhoustnutí.
-
4
Maso servírujeme přelité omáčkou.