Rychlé Boloňské špagety
Suroviny
- 400 g Rajčata
- 50 g Sýr Parmezán
- 450 g Passata (drcená rajčata)
- 500 g Hovězí maso mleté
- 400 g Špagety
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 709 kcal
- Sacharidy 90 g
- Tuky 101 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 783.8 mg
- Vláknina 10037.2 mg
- Vitamín A 10037.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve woku rozpálíme olej a při vysoké teplotě tři minuty smažíme rozdrobené mleté maso. Za stálého míchání postupně přidáváme nadrobno nakrájenou cibuli, mrkev a celer. Následně do směsi prolisujeme česnek a přidáme pokrájená rajčata a passatu. Přichutíme oreganem, solí, pepřem a 15 minut za občasného míchání ohříváme.
-
2
Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Omáčku dochutíme kořením, smícháme s těstovinami, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.