Těstoviny se sýrovou omáčkou a chřestem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Farfalle
- 400 g Chřest zelený
- 30 g Máslo čerstvé
- 10 g Tymián čerstvý
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 200 ml Mléko polotučné
- 2 ks Šalotka
- 1 špetka Sůl
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 stroužek Česnek
- 4 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 747 kcal
- Sacharidy 88 g
- Tuky 32 g
- Sodík 511 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 86 mg
- Draslík 329 mg
- Vláknina 6082 mg
- Vitamín A 6082 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.2 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku, chřest a česnek očistíme a pokrájíme na menší kousky. Tymián a pažitku nasekáme. Rajčata opláchneme a pokrájíme na drobné kostičky. Sýr nastrouháme.
-
2
Těstoviny uvaříme dle návodu výrobce. 500ml vody uvedeme k varu, přidáme cukr, chřest a polovinu másla. Uvaříme do změknutí. Poté slijeme a dáme stranou. Zbytek másla rozpálíme, přidáme šalotku a česnek, pokrájený tymián a necháme zpěnit. Poté přilijeme smetanu a mléko a směs uvedeme k varu. Nakonec vmícháme nastrouhaný sýr a omáčku hodně opepříme.
-
3
Hotovou omáčku smícháme s těstovinami, chřestem, posypeme kostičkami rajčat, sekanou pažitkou a ihned servírujeme.