Lilky s fazolovou nádivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 200 g Fazole červené sterilované
  • 50 g Oříšky piniové
  • 120 g Cibule červená
  • 40 g Hrozinky
  • 70 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno červené
  • 30 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Lilek
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 457 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 93 g
  • Sodík 195 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 694.4 mg
  • Vláknina 18207.2 mg
  • Vitamín A 18207.2 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno.

  • 2

    Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny.

  • 3

    Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut.

  • 4

    Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu