Lilky s fazolovou nádivkou
Suroviny
- 200 g Rajčata
- 200 g Fazole červené sterilované
- 50 g Oříšky piniové
- 120 g Cibule červená
- 40 g Hrozinky
- 70 ml Olej olivový
- 200 ml Víno červené
- 30 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Lilek
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 28 g
- Tuky 93 g
- Sodík 195 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 694.4 mg
- Vláknina 18207.2 mg
- Vitamín A 18207.2 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lilky podélně rozřízneme, vydlabeme dužinu. Omyjeme, osolíme a získanou dužinu pokrájíme na drobné kousky. Rajčata omyjeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na menší kusy. Sýr nastrouháme na hrubém struhadle. Cibuli a česnek oloupeme a pokrájíme najemno.
-
2
Cibuli s česnekem necháme osmažit na polovině rozpáleného oleje dozlatova. Přidáme fazole a dužinu s lilků, osolíme a smažíme do změknutí. Poté přisypeme piniové oříšky, hrozinky, oregano a sýr. Krátce povaříme a ihned odstavíme z plotny.
-
3
Získanou směsí naplníme vydlabané lilky. Ty naskládáme do zapékací mísy vymazané zbytkem oleje, osolíme, opepříme, přilijeme protlak, víno a přidáme rajčata. Přiklopené dusíme v troubě při teplotě 180°c cca 20 minut, poté odklopíme, teplotu zvýšíme na 200°C a necháme dopéct 10 minut.
-
4
Lilky vyjmeme, omáčku rozmixujeme dohladka a ihned servírujeme.