Losos s bylinkami a pečeným citronem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 10 g Sůl
  • 10 g Petržel - nať
  • 10 g Bazalka
  • 10 g Šalvěj čerstvá
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 6 g Pepř 4 barev
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 3 g Badyán
  • 5 g Citronela
  • 3 ks Citrony
  • 3 ks Bobkový list
  • 4 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej olivový
  • 1.6 kg Losos obecný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 473 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 621 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 104 mg
  • Draslík 754.7 mg
  • Vláknina 6083.6 mg
  • Vitamín A 6083.6 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykuchaného lososa osušíme papírovými utěrkami včetně břišní dutiny. Kůži nařízneme po 2cm mělkými zářezy a vetřeme do ní olej, sůl a pepř. Utrhneme dostatečnou plochu alobalu, aby se dal losos zabalit a lososa na něj položíme. Lososa posypeme bobkovým listem, citronelou, prolisovaným česnekem a nasekanými bylinkami, část vložíme i do břišní dutiny.

  • 2

    Citrony nakrájíme na kolečka a pečeme na olivovém oleji asi 3 minuty, až okraje začnou zlátnout. Osolíme, posypeme badyánem a rozložíme po celé ploše lososa, i do břišní dutiny. Bohatě pokapeme olejem a zabalíme do alobalu. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut, po vyjmutí z trouby necháme ještě 10 minut odpočinout.

  • 3

    Z upečeného lososa odstraníme páteř a rozdělíme jej na jednotivé porce. Podáváme s plátky citronu.

Komentáře k receptu