Zapékané jehněčí s fenyklem
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 400 g Rajčata
- 200 ml Mléko polotučné
- 400 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Koriandr čerstvý
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Fenykl sladký - hlíza
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Mouka kukuřičná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 529 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 30 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 303.6 mg
- Draslík 1057.2 mg
- Vláknina 11982.3 mg
- Vitamín A 11982.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1585.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi si rozpálíme olej a osmažíme na něm na drobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca pět minut.
-
2
Rajčata nakrájíme na plátky, přidáme k masu s cibulí a tři minuty smažíme. Do pánve přidáme sůl, pepř a koriandr dle vlastní chuti a smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Celou směs přendáme do zapékací mísy.
-
3
V hrnci si ohřejeme vodu a nakrájíme si dvě bulvy fenyklu, který ve vodě pět minut povaříme. Fenyklem následně pokryjeme celou směs.
-
4
Stranou si v misce smícháme mouku, mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení. Vaječným přelivem vše zalijeme a dáme zapéct do trouby předehřáté na 180°C.