Pikantní jihoafrické bobotie
Suroviny
- 500 g Jehněčí maso
- 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
- 250 ml Mléko polotučné
- 20 ml Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kari koření
- 1 špetka Chilli paprička
- 1 polévková lžíce Hrozinky
- 0.01 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 378 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 18 g
- Sodík 183 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 167.6 mg
- Draslík 154.4 mg
- Vláknina 2956.5 mg
- Vitamín A 2956.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1189 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.
-
2
Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.
-
3
Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.
-
4
Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.