Pikantní jihoafrické bobotie

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Jehněčí maso
  • 1 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Citronová šťáva
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Chilli paprička
  • 1 polévková lžíce Hrozinky
  • 0.01 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 378 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 183 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 167.6 mg
  • Draslík 154.4 mg
  • Vláknina 2956.5 mg
  • Vitamín A 2956.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1189 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme 200 ml mléka a necháme v něm rozmočit krajíc chleba. Rozpálíme olej na pánvi a nadrobno nakrájenou cibuli s kousky jehněčího masa smažíme cca 5 minut.

  • 2

    Z rozmočeného krajíce vymačkáme přebytečné mléko a kousky přidáme do pánve s masem a 3 minuty smažíme. Poté přidáme sůl, pepř, chilli, kari a rozinky dle vlastní chuti. Přidáme ještě citronovou šťávu a vše přendáme do zapékací mísy.

  • 3

    Stranou si v misce smícháme zbylé mléko a vejce. Pořádně rozšleháme a přidáme špetku soli a pepře na dochucení.

  • 4

    Obsah zapékací mísy opět zamícháme a přelijeme vaječnou směsí, kterou jsme si právě vytvořili. Na závěr už jen dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C na 20 minut.

Komentáře k receptu