Hrušková rýže se skořicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 177 g
- Tuky 6 g
- Sodík 125 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 165 g
- Cholesterol 25 mg
- Draslík 405.1 mg
- Vláknina 25557 mg
- Vitamín A 25557 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži propláchneme pod studenou vodou a necháme v sítu okapat.
-
2
Do hrnce nalijeme mléko, přisypeme rýži, přidáme vanilkový cukr a trochu soli, promícháme a přivedeme k varu. Na mírném ohni pak vaříme pod pokličkou 10 minut, během vaření občas zamícháme.
-
3
Hrušky oloupeme, rozkrojíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky. V misce je smícháme s citronovou šťávou a přidáme do rýže, promícháme a vaříme ještě za občasného míchání přibližně 10 minut, až rýže zcela změkne.
-
4
Rýži s hruškami rozdělíme na servírovací talíře, posypeme cukrem se skořicí a podáváme.