Placky plněné klobásou a nivou
Suroviny
- 200 g Klobása Dunajská
- 375 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Sýr Eidam cihla 30%
- 50 g Sýr Niva (Rokfór)
- 220 ml Voda pitná
- 300 ml Omáčka rajčatová
- 30 ml Olej slunečnicový
- 2 kávová lžička Droždí sušené
- 1 kávová lžička Mléko plnotučné sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 0.5 kávová lžička Bazalka
- 0.5 kávová lžička Česnek sušený
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 841 kcal
- Sacharidy 77 g
- Tuky 37 g
- Sodík 765 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 10.1 mg
- Draslík 304.4 mg
- Vláknina 9471.3 mg
- Vitamín A 9471.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 4.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do domácí pekárny dáme vlažnou vodu, olej, sůl, cukr, sušené mléko, bazalku, oregano, česnek, mouku a droždí. Zapneme program Těsto. Poté těsto vyklopíme na pomoučený vál, jemně prohněteme a rozdělíme na 8 dílů. Každý z nich vyválíme na placku o průměru 17 cm. Nakrájenou klobásu, nastrouhaný eidam, rozdrobenou nivu a rejčatovou omáčku smícháme a na každou placku dáme 1 lžíci směsi. Přehneme přes náplň a okraje pořádně přitiskneme. Každou taštičku potřeme olejem a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 stupňů 35 minut. Poté zvýšíme teplotu na 250 stupňů a dopékáme ještě 5 minut.