Zelené fazolky s omáčkou ze šalotky a rajčat
Suroviny
- 250 g Fazolové lusky zelené
- 1 kávová lžička Tymián sušený
- 2 ks Rajčata
- 2 ks Bobkový list
- 2 ks Šalotka
- 1 hrst Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1.5 l Voda pitná
- 1 dl Vývar zeleninový
- 2 polévková lžíce Balsamico ocet
- 3 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 12 g
- Sodík 417 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 47 g
- Cholesterol 0.9 mg
- Draslík 1148.3 mg
- Vláknina 10534.5 mg
- Vitamín A 10534.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.6 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Fazolky vyloupeme z lusků a uvaříme v dostatečném množství vařící osolené vody, do které jsme přidali bobkový list a tymián.
-
2
Krátce před koncem vaření přidáme celá omytá rajčata, která po chvilce vyjmeme, zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na malé kousky.
-
3
Šalotky oloupeme, najemno je nasekáme a krátce osmažíme v pánvi na rozpáleném oleji. Potom do pánve přilijeme zeleninový vývar, promícháme a krátce provaříme. Přimícháme nakrájená rajčata a omáčku dochutíme balsamicovým octem, pepřem a solí.
-
4
Uvařené fazolky scedíme a přidáme do omáčky, kterou důkladně promícháme. Podáváme posypané jemně nasekaným koprem.