Bramboráčky plněné zelím a uzeným masem
Suroviny
- 50 g Pažitka
- 500 g Uzené maso vařené
- 500 g Zelí kysané
- 200 ml Voda pitná
- 100 ml Olej rostlinný
- 6 ks Brambory
- 2 ks Cibule
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Majoránka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Kmín celý
- 4 stroužek Česnek
- 6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 1 polévková lžíce Cukr krupice
- 6 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1231 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 111 g
- Sodík 122 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 780.6 mg
- Vláknina 14850.8 mg
- Vitamín A 14850.8 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 6.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory oškrábeme a nastrouháme na jemném struhadle. Necháme chvíli odstát, aby se od nastrouhaných brambor oddělila přebytečná voda se škrobem. Pak rozklepneme vejce a přidáme je k nastrouhaným bramborám, přisypeme hladkou mouku, přidáme prolisované stroužky česneku, osolíme, opepříme a přisypeme majoránku. Promícháme v těsto.
-
2
Připravíme pánev, na kterou nalijeme olej. Rozpálíme a smažíme na něm bramboráky.
-
3
Cibuli nasekáme najemno a na zbytku oleje ji osmahneme. Do pánve s cibulí přidáme zelí, ze kterého jsme předtím vymačkali přebytečnou vodu a rozkrájeli na drobnější kousky. Přilijeme vodu, přidáme cukr, kmín a dusíme zelí do zkřehnutí. Zahustíme moukou rozmíchanou v několika lžících vody.
-
4
Uzené maso pokrájíme na kostičky a na druhé pánvi kostičky masa opečeme. Hotové je přidáme k zelí a zlehka promícháme. Směs zelí s uzeným masem poklademe na polovinu bramboráku a přeložíme. Před podáváním posypeme pažitkou.