Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 1483 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 42 mg
- Draslík 141.2 mg
- Vláknina 4422 mg
- Vitamín A 4422 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme.
-
2
Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně.
-
3
Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.