Fazolový salát s olivami
Suroviny
- 250 g Fazole bílé sterilované
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Cukr krupice
- 1 kávová lžička Ocet vinný
- 14 ks Olivy černé
- 1 ks Salát římský
- 6 ks Cibule lahůdková
- 3 špetka Sůl
- 4 plátek Chléb Knaeckebrot
- 1.5 dl Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 0.5 polévková lžíce Libeček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 940 kcal
- Sacharidy 47 g
- Tuky 85 g
- Sodík 4556 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 46 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 456.8 mg
- Vláknina 38109.2 mg
- Vitamín A 38109.2 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.9 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyjeme římský salát, listy potrháme a dáme do mísy. Očištěnou lahůdkovou cibulku omyjeme a pokrájíme zešikma na kroužky. Petrželku a libeček omyjeme, drobně pokrájíme a dáme do mísy. Bílé fazole z konzervy scedíme, nálev zachytíme. Fazole dáme do mísy k salátu. Přidáme černé olivy bez pecek.
-
2
Připravíme dresing: v misce smícháme 5 lžic nálevu z fazolí se solí, cukrem, pepřem, olivovým olejem a octem. Dresing promícháme, vlijeme do salátu a důkladně promícháme.
-
3
Podáváme s celozrnným chlebem.