Daňčí plátky pečené

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 50 g Hořčice
  • 2 g Kmín drcený
  • 25 g Paprika mletá sladká
  • 1000 g Dančí maso
  • 600 ml Voda pitná
  • 300 ml Olej slunečnicový
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 775 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 334 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 141.7 mg
  • Draslík 1037 mg
  • Vláknina 8883.3 mg
  • Vitamín A 8883.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 22.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné maso z daňčí kýty nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky, česnek prolisujeme. Plátky masa osolíme, opepříme, okmínujeme.

  • 2

    Ve sklenici rozmícháme olej s vodou, přidáme hořčici, mletou papriku, česnek, vše důkladně promícháme. Do pekáčku rozložíme polovinu plátků masa, zasypeme kroužky cibule, zakryjeme druhou polovinou plátků a zalijeme nálevem ze sklenice. Pekáček vložíme do vyhřáté trouby, maso pečeme doměkka.

  • 3

    Upečené plátky masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme výpekem.

Komentáře k receptu