Jelení sekaná
Suroviny
- 600 g Bramborová kaše
- 160 g Cibule
- 8 g Sůl
- 25 g Tuk
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Majoránka
- 50 g Houby čerstvé
- 150 g Strouhanka
- 15 g Pažitka
- 2 g Kmín drcený
- 500 g Vepřové maso mleté
- 10 g Koření Mleté maso
- 500 g Jelení maso
- 5 ml Omáčka sójová
- 500 ml Voda pitná
- 2 ks Vaječný bílek slepičí
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 ks Masox
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 611 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 32 g
- Sodík 1278 mg
- Bílkoviny 43 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 268.5 mg
- Draslík 991.1 mg
- Vláknina 6422 mg
- Vitamín A 6422 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, houby s pažitkou posekáme najemno, česnek prolisujeme.
-
2
Jelení maso umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, přidáme vepřové mleté maso, osolíme, opepříme, okořeníme kořením na mletá masa, majoránkou, kmínem, přidáme cibuli, houby, česnek, pažitku, vejce, zakápneme sójovou omáčkou, promícháme a nakonec přimícháme strouhanku. Vypracujeme masové těsto, které se nesmí lepit. Hustotu těsta regulujeme strouhankou. Z těsta vytvarujeme 2 šišky, vložíme do vymaštěného pekáčku, povrch potřeme 1 bílkem, podlijeme troškou vody s rozpuštěným masoxem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Občas podléváme vodou s masoxem. Upečená sekaná je tmavě hnědá a krásně voní. Sekanou nakrájíme na plátky a podáváme s bramborovou kaší.