Srnčí salát se zeleninou
Suroviny
- 100 g Celer bulvový
- 50 g Cibule
- 30 g Hořčice
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Okurky nakládané
- 1000 g Srnčí kýta
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 2 g Nové koření celé
- 20 g Feferony
- 25 g Zakysaná smetana
- 2 g Pepř černý celý
- 40 g Majonéza
- 100 g Petržel kořen
- 25 g Petržel kudrnka
- 20 g Podravka s bylinkami ochucovadlo
- 40 g Jogurt bílý
- 30 ml Citronová šťáva
- 1 ks Masox
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 360 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 12 g
- Sodík 870 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 2.1 mg
- Draslík 210.4 mg
- Vláknina 4402.3 mg
- Vitamín A 4402.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do vroucí vody vložíme očištěné maso ze srnčí kýty, osolíme, přidáme celou mrkev, petržel, celer, okořeníme celým pepřem, novým kořením, přihodíme kostku masoxu a maso uvaříme doměkka. Scedíme, maso nakrájíme na kostičky, zeleninu na plátky, vložíme do salátové mísy, přisypeme nadrobno nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájené kyselé okurky, posekanou feferonku, osolíme a opepříme podle chuti, přidáme podravku, zakapeme citronovou šťávou, promícháme a nakonec přimícháme zakysanou smetanu, bílý jogurt, majonézu a hořčici. Vše důkladně promícháme a posypeme posekanou petrželkou.
-
2
Před podáváním salát vychladíme v lednici.