Panenka vepřová pečená na portském víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 584 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 34 g
- Sodík 432 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 23 g
- Cholesterol 111 mg
- Draslík 1433.5 mg
- Vláknina 8002.8 mg
- Vitamín A 8002.8 mg
- Vitamín B6 1.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.2 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 40.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové panenky lehce osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Vhodíme na pánev na máslo a čekáme, dokud se maso nezatáhne. Pak přemístíme maso do remosky a vlijeme do ní portské víno. Pečeme 30 minut v remosce.
-
2
Zatímco se maso peče, oškrábeme brambory a rozkrájíme je na čtvrtky. Zasypeme solí, nasekanými lístky tymiánu a promícháme s olejem. Vložíme je do trouby, aby se zapekly. V průběhu pečení brambory občas promícháme.
-
3
Krátce před koncem pečení, asi 5 minut, vložíme k masu v remosce žampiony pokrájené na kousky.