Brambory na kari

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Brambory
  • 250 g Jogurt bílý
  • 1 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Rajčata
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Kari koření
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 203 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 84 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 29 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 986.9 mg
  • Vláknina 12119.8 mg
  • Vitamín A 12119.8 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 32.4 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Rajčata spaříme pod horkou vodou, oloupeme a nakrájíme nadrobno. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.

  • 3

    V misce smícháme česnek a kari v 1 dl vody, dochutíme zázvorem.

  • 4

    V jiné mice smícháme mouku s jogurtem.

  • 5

    Ve velké pánvi rozehřejeme olej a za občasného míchání v něm snažíme 20 minut nakrájené brambory. Potom k nim přidáme rajčata a jarní cibulky, směs česneku s kari kořením a vše krátce povaříme. Nakonec do směsi vmícháme jogurt s moukou a dobře prohřejeme. Před podáváním ještě dochutíme pepřem a solí.

Komentáře k receptu