Lasagne se špenátem a rukolou
Suroviny
- 100 g Sýr Parmezán
- 200 g Špenát listový čerstvý
- 250 g Lasagne
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 4 ks Rajčata
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Rukola
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 457 kcal
- Sacharidy 52 g
- Tuky 18 g
- Sodík 565 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 207 mg
- Draslík 587.5 mg
- Vláknina 4865.8 mg
- Vitamín A 4865.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Špenát omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na malé kousky. Rukolu přebereme, omyjeme, necháme v sítu okapat a nakrájíme ji najemno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na madrobno. Česnek oloupeme a prolisujeme. Rajčata, rukolu a česnek smícháme v míse, dochutíme oreganem, pepřem a solí. Parmezán jemně nastrouháme.
-
2
Vejce smícháme s nastrouhaným parmezánem a nakrájeným špenátem, ochutíme pepřem a solí.
-
3
Do vymazané zapékací formy pak postupně pokládáme plátky lasagní, na ně špenátovou směs a rajčata s rukolou. Poslední horní vrstva je z lasagní, přelijeme ji rajčatovou omáčkou a dáme na ni nakrájené kousky másla.
-
4
Lasagne pečeme v troubě, předehřáté na 180 stupňů přibližně 30 minut, až změtknou a horní vrstva má zlatavou barvu.
-
5
Podáváme teplé.