Chop Suey s hlívou ústřičnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Hlíva ústřičná
  • 250 g Vepřová kýta
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 5 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Zázvor mletý
  • 2.5 l Hovězí vývar základní
  • 7 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 357 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 107 g
  • Sodík 1746 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 41.9 mg
  • Draslík 674.1 mg
  • Vláknina 3498.5 mg
  • Vitamín A 3498.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat.

  • 2

    Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.

  • 3

    V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku.

  • 4

    Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát.

  • 5

    Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle.

Komentáře k receptu