Chop Suey s hlívou ústřičnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 357 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 107 g
- Sodík 1746 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 41.9 mg
- Draslík 674.1 mg
- Vláknina 3498.5 mg
- Vitamín A 3498.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse je smícháme s trochou zázvoru, lžící sójové omáčky, lžičkou oleje a necháme alespoň 15 minut marinovat.
-
2
Mrkev oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na nudličky. Omyté houby nakrájíme na malé plátky. Jarní cibulky omyjeme a nakrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno.
-
3
V hrnci smícháme vývar, škrob a zbylou sójovou omáčku.
-
4
Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje a prudce na něm osmažíme nakrájené maso ze všech stran. Pak maso vyjmeme, přilijeme zbylý olej a na něm smažíme 2 minuty nakrájenou mrkev, cibuli a houby. Pak přilijeme vývar a zbytek sójové omáčky, promícháme, dáme zpět maso a 3 až 5 minut vaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, promícháme a necháme krátce prohřát.
-
5
Podáváme posypané nakrájenou zelenou natí jarních cibulek. Vhodnou přílohou jsou skleněné nudle.