Hovězí pečeně na pivu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 2 ks Cibule
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Majoránka
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.5 l Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1.5 kg Hovězí maso zadní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 428 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 65 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 174 mg
  • Draslík 77.2 mg
  • Vláknina 1569.3 mg
  • Vitamín A 1569.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso omyjeme a osušíme. Česnek oloupeme a prolisujeme, v misce smícháme s majoránkou, kmínem a solí. Maso touto směsí ze všech stran potřeme.

  • 2

    Maso vložíme do pekáče, přilijeme půl litru vody a pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 200 stupňů.

  • 3

    V době, kdy pečeme maso, opláchneme vodou petrželovou nať a nasekáme ji nadrobno. Oloupeme cibuli a rozkrájíme ji na čtvrtky.

  • 4

    Do pekáče po 15 minutách pečení vedle masa rozložíme nakrájenou petrželovou nať a cibuli, a maso pečeme dalších 90 minut, až je měkké. Během pečení průběžně podléváme pivem.

  • 5

    Vhodnou přílohou jsou bramborové knedlíky.

Komentáře k receptu