Zajíc na kmíně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 300 g Cibule
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 30 g Kmín celý
  • 1200 g Zaječí maso
  • 800 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 1349 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 192 mg
  • Draslík 1331.9 mg
  • Vláknina 6750 mg
  • Vitamín A 6750 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěného zajíce naporcujeme, osolíme, cibuli nakrájíme nadrobno.

  • 2

    V pekáčku rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přiložíme porce zajíce, posypeme větším množstvím kmínu, podlijeme vývarem, vložíme do trouby a pečeme doměkka. Podle potřeby podléváme vývarem.

  • 3

    Porce masa rozdělíme na talíře, doplníme vařeným bramborem a přelijeme kmínovým výpekem.

Komentáře k receptu