Povidla ze švestek s perníkovým kořením

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 240 minut
Počet porcí: 40

Suroviny

  • 200 g Švestky sušené
  • 250 ml Víno portské
  • 2.5 kg Švestky
  • 1 balení Koření perníkové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 51 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 0 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 140.8 mg
  • Vláknina 2460 mg
  • Vitamín A 2460 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Povidla vaříme ze sušených a čerstvých švestek. Sušené švestky asi na 1 hodinu namočíme do portského vína. Čerstvé švestky omyjeme, rozpůlíme a vypeckujeme. Rozpůlené švestky smícháme se švestkami namočenými v portském víně a přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a na slabém plameni za občasného promíchání vaříme asi 30 minut. Uvařené švestky rozmixujeme.

  • 2

    Předehřejeme troubu na 170°C. Do velké ohnivzdorné nádoby nalijeme rozmixované švestkové pyré a pečeme v troubě, na střední pozici, asi 3 hodiny, vždy po půl hodině promícháme. Do hotových povidel zamícháme sáček perníkového koření, povidly naplníme sklenice vypláchnuté horkou vodou a uzavřeme.

Komentáře k receptu