Zaječí plátky na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 400 g Cibule
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 600 g Rýže dušená
  • 70 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 1 g Bobkový list
  • 250 g Zelenina kořenová
  • 1 g Tymián sušený
  • 900 g Zaječí maso
  • 80 g Protlak rajčatový
  • 30 g Jíška hotová tmavá
  • 200 ml Víno červené
  • 30 ml Martell cognac
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 571 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 828 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 149.4 mg
  • Draslík 763 mg
  • Vláknina 6549.3 mg
  • Vitamín A 6549.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.

  • 2

    Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.

  • 3

    Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.

  • 4

    Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.

Komentáře k receptu