Zaječí plátky na víně
Suroviny
- 400 g Cibule
- 100 g Máslo čerstvé
- 600 g Rýže dušená
- 70 g Slanina vepřová
- 10 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 1 g Bobkový list
- 250 g Zelenina kořenová
- 1 g Tymián sušený
- 900 g Zaječí maso
- 80 g Protlak rajčatový
- 30 g Jíška hotová tmavá
- 200 ml Víno červené
- 30 ml Martell cognac
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 571 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 25 g
- Sodík 828 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 763 mg
- Vláknina 6549.3 mg
- Vitamín A 6549.3 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 24 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykoštěné a odblaněné zaječí maso nakrájíme na plátky, očištěnou kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo, cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na kostičky.
-
2
Do hrnce nasypeme slaninu, cibuli, zeleninu, česnek, přidáme máslo, bobkový list, tymián, plátky masa osolíme, opepříme a položíme navrch. Podlijeme vínem, hrnec zakryjeme pokličkou a vše dusíme doměkka. Podle potřeby podléváme vínem.
-
3
Plátky vyjmeme, ze šťávy odstraníme bobkový list, přidáme rajčatový protlak, přilijeme koňak, zahustíme tmavou jíškou a šťávu se zeleninou rozmixujeme.
-
4
Plátky masa upravíme na talíře, doplníme dušenou rýží a přelijeme šťávou.