Kančí plátky s kořenovou zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 600 g Brambory vařené
  • 200 g Cibule
  • 12 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 150 g Sádlo škvařené
  • 300 g Zelenina kořenová
  • 1 g Tymián sušený
  • 3 g Jalovec
  • 2 g Kmín drcený
  • 1000 g Kančí kýta
  • 5 g Podravka
  • 1200 ml Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1725 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 34.3 mg
  • Draslík 1192.1 mg
  • Vláknina 7503.3 mg
  • Vitamín A 7503.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kančí kýtu bez kosti odblaníme, nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, očištěnou kořenovou zeleninu pokrájíme nahrubo.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme sádlo, přiložíme plátky masa a osmahneme z obou stran. Maso vyjmeme, do sádla nasypeme cibuli, kořenovou zeleninu a osmažíme dorůžova. Okořeníme mletým jalovcem, a tymiánem, podlijeme vývarem, vrátíme zpět plátky masa a zvolna dusíme doměkka. Maso upravíme na talíře, zeleninu rozmačkáme šťouchadlem, dochutíme podravkou, provaříme a vydusíme dohusta. Maso na talířích doplníme vařeným bramborem a přelijeme zeleninovou šťávou.

Komentáře k receptu